Wakacje czas zacząć.
Dziś, po raz ostatni w tym roku szkolnym, zabrzmiał symboliczny
dzwonek na lekcję. Z zachowaniem wszystkich zasad ochrony osobistej dzieci i
młodzież odbierały swoje
świadectwa. Nie było uroczystego apelu, występów artystycznych.
Reżim sanitarny przede wszystkim. W nietypowy sposób nauczyciele żegnali swoich
uczniów w klasach. Natomiast rodzice, opiekunowie chętnie uczcili dobre oceny
swoich pociech słodką niespodzianką. Porcja ulubionych lodów, chrupiące wafelki
Pryncypałki, ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa od Dr Gerarda
to coś co zawsze znajdzie swoich fanów. Aby zaspokoić głód największych
łasuchów warto przygotować coś wyjątkowego. W końcu okazja zakończenia roku
szkolnego jest sporym wydarzeniem dla naszych dzieci. Odszukałam przepis na
świetny sernik na zimno z wykorzystaniem słodyczy od Dr Gerarda. Proponuję
sernik na zimno z tęczowych galaretek na biszkoptach Jaśkach o smaku
morelowym. Zapewniam, że smakuje
wybornie, prezentuje się znakomicie, a dzieciaki go uwielbiają (nie tylko
dzieci).
Podaje dokładny przepis na fantastyczny sernik na zimno z tęczowych galaretek z
Biszkoptami Jaśki od Dr Gerarda.
Składniki:
- Biszkopty
Jaśki Dr Gerard
- 10
opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania
każdego smaku)
- 5 serków
homogenizowanych waniliowych
Sposób
przygotowania:
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia,
lub spożywczą folią aluminiową. Na dno wykładamy Biszkopty Jaśki Dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotowujemy z galaretki (1 opakowanie) i serka
homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrabiamy w 1/4 ilości gorącej wody, i po lekkim ostudzeniu mieszamy
z serkiem. Gotową masę wylewamy na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawiamy
do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotowujemy z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym
smaku, który użyliśmy do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrabiamy
w 1/2 ilości wody (według instrukcji na opakowaniu) i odstawiamy do
wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalewamy
ja warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawiamy do
zastygnięcia.
Czynności powtarzamy po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je,
tak by utworzyły tęczowy sernik.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz