poniedziałek, 29 czerwca 2020

Wakacje czas zacząć.


Wakacje czas zacząć.

Dziś, po raz ostatni w tym roku szkolnym, zabrzmiał symboliczny dzwonek na lekcję. Z zachowaniem wszystkich zasad ochrony osobistej dzieci i młodzież  odbierały swoje świadectwa.  Nie było  uroczystego apelu, występów artystycznych. Reżim sanitarny przede wszystkim. W nietypowy sposób nauczyciele żegnali swoich uczniów w klasach. Natomiast rodzice, opiekunowie chętnie uczcili dobre oceny swoich pociech słodką niespodzianką. Porcja ulubionych lodów, chrupiące wafelki Pryncypałki, ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa od Dr Gerarda to coś co zawsze znajdzie swoich fanów. Aby zaspokoić głód największych łasuchów warto przygotować coś wyjątkowego. W końcu okazja zakończenia roku szkolnego jest sporym wydarzeniem dla naszych dzieci. Odszukałam przepis na świetny sernik na zimno z wykorzystaniem słodyczy od Dr Gerarda. Proponuję sernik na zimno z tęczowych galaretek na biszkoptach Jaśkach o smaku morelowym.  Zapewniam, że smakuje wybornie, prezentuje się znakomicie, a dzieciaki go uwielbiają (nie tylko dzieci).
Podaje dokładny przepis na fantastyczny sernik na zimno z tęczowych galaretek z Biszkoptami Jaśki od Dr Gerarda.

Składniki:
  • Biszkopty Jaśki Dr Gerard
  • 10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
  • 5 serków homogenizowanych waniliowych
Sposób przygotowania:

 Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, lub spożywczą folią aluminiową. Na dno wykładamy Biszkopty Jaśki  Dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotowujemy z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrabiamy w 1/4 ilości  gorącej wody, i po lekkim ostudzeniu mieszamy z serkiem. Gotową masę wylewamy na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawiamy do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotowujemy z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, który użyliśmy do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrabiamy w 1/2 ilości wody (według instrukcji na opakowaniu) i odstawiamy do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalewamy ja warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawiamy do zastygnięcia. 
Czynności powtarzamy po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je, tak by utworzyły tęczowy sernik.
Smacznego!
   

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz