poniedziałek, 22 czerwca 2020
„Glazura tak, ale nie na ściany”
Znalazł się kiedyś ktoś, komu zwykłe szare pieczywo/ciasto wydawało się bardzo smutne i ponure i postanowił je uatrakcyjnić tzn. dodać blasku, uroku.
Któż by w tamtych czasach pomyślał, że zwykły cukier zmielony na pył z kilkoma dodatkami zrobi taką szaloną furorę po dzisiejsze czasy.
W obecnych czasach wyroby cukiernicze mają nie tylko smakować, ale również przyciągać oko klienta i po dzisiejsze czasy cukiernicy zdają egzamin na piątkę, choć zdarzają się wpadki.
Moim zdaniem i bardzo wielu konsumentów uważa, że Dr Gerard zdaje nieustający egzamin z jakości celująco, gdyż jego wyroby są nie tylko smaczne, ale również świeże i przyciągają wzrok jak magnes, jak choćby: wafelki Pryncypałki, ciastka Kremówka Dekorowana Śmietankowo – Morelowa, biszkopty Jaśki i całe mnóstwo przeróżnych Słodkich wyrobów.
Wracając do glazury, która ozdabia Słodkie wyroby, tak jak kosmetyki upiększają kobietę.
Otóż rolą Glazury jest nie tylko upiększyć , dodać blasku wypiekom, Słodyczom, ale również dodać waloru smakowego i podzielę się z Wami jak wykonać glazurę do pierniczków i herbatników.
Przepis jest tak prosty, że mogłyby wykonać dzieci w przedszkolu, gdyż składniki są tylko dwa:
- 1 szklanka cukru, mielimy na cukier puder
- 2 stołowe łyżki mleka
Wykonanie jest również bardzo proste, otóż zmielony cukier na puder mieszamy z gorącym mlekiem do uzyskania jednolitej papki. Aby położyć glazurę na pierniczki lub herbatniki, to najpierw muszą być wystudzone ponieważ glazura spłynie i nie da pożądanego efektu. Na koniec dla uzyskania lepszego wyglądu położoną glazurę możemy posypać kolorową zasypką i pieczywo odstawić do chłodnego miejsca dla uzyskania odpowiedniej twardości i połysku glazury, a potem tylko zachwycać się smakiem i wyglądem swoich Słodkich wyrobów.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz