Z otchłani czasu.
Robiąc porządki w szufladach natchnęłam się na stary zeszyt
z przepisami. Z uśmiechem na twarzy uległam nostalgii przeglądając pożółkłe
kartki. Każdy zawarty w zeszycie przepis to jakieś wspomnienie z beztroskiego
dzieciństwa. Na dłużej zatrzymałam się przy przepisie na blok czekoladowy.
Pamiętacie co to takiego? Pyszna czekoladowa masa z kawałkami ciasteczek w
środku. Postanowiłam zrobić to cudo z PRL odrobinę modyfikując przepis. Dawnego
mleka w proszku w niebieskich woreczkach foliowych już niema, więc użyłam
innego. Ponad to wykorzystałam doskonałe słodycze od Dr Gerarda.
Masło, cukier, kakao, woda i cała paczka mleka w proszku ogrzewana tak długo aż zrobi się plastyczna
masa. W ostatniej chwili przed wylaniem (w korytko do ciasta wyłożone papierem
do pieczenia) wrzucić rozkruszone na kawałki chrupiące ciastka wielozbożowe
Vit’am od Dr Gerarda. Całość szybko wymieszać, wyłożyć do korytka i poczekać,
aż wystygnie. Można włożyć do lodówki. Tak przygotowany blok czekoladowy kroimy
na grube plastry i rozkoszujemy się jego smakiem, aromatem przy porannej kawie.
Jeśli rano jesteśmy zbyt zajęci na przygotowywanie deseru to warto zadbać o doskonałe same w sobie słodycze od Dr Gerarda. Rewelacyjne w swym czekoladowym smaku, cudownie chrupiące wafelki Pryncypałki lub delikatne, mięciutkie biszkopty Jaśki. Wybór słodkich i słonych przekąsek z firmy Dr Gerard jest tak ogromny, że trudno im się oprzeć. Nawet najbardziej wyczuleni na oryginalne smaki klienci znajdą odpowiednie słodycze dla siebie. Zachęcam, sprawdźcie sami.
Jeśli rano jesteśmy zbyt zajęci na przygotowywanie deseru to warto zadbać o doskonałe same w sobie słodycze od Dr Gerarda. Rewelacyjne w swym czekoladowym smaku, cudownie chrupiące wafelki Pryncypałki lub delikatne, mięciutkie biszkopty Jaśki. Wybór słodkich i słonych przekąsek z firmy Dr Gerard jest tak ogromny, że trudno im się oprzeć. Nawet najbardziej wyczuleni na oryginalne smaki klienci znajdą odpowiednie słodycze dla siebie. Zachęcam, sprawdźcie sami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz