Witam.
Słodycze firmy ,,Dr Gerard”, są po prostu pyszne. Nie kupuję nic innego tylko
ciasteczka tej firmy. Ostatnio jadłam ciasteczka pierniki Gingerbreads. Poezja
smaku. Jednak dzisiaj chciałam coś sama upiec i wybrałam ciasto budyniowe. Składniki
które potrzebowałam to: 2 szklanki mąki pszennej,2 budynie śmietankowe,
szklanka oleju,6 jajek,2 łyżeczki proszku do pieczenia,3/4 szklanki cukru.
Składniki na lukier:3 łyżki mango, pół szklanki cukru pudru, skórka otarta z
pomarańczy. I zaczynam moje budyniowe dzieło, ale towarzyszą mi pyszne
ciasteczka pierniki Gingerbreads ,,Dr Gerard”. To najlepszy pomocnik we
wszystkich sprawach. Do miski przesiewam proszek budyniowy, mąkę i proszek do
pieczenia i mieszam. Do większej miski
wbijam jajka. Dodaję cukier i ubijam. Stopniowo, cienką strużką wlewaj olej, ciągle
ubijam masę mikserem. Do kremu jajecznego dodawaję po jednej łyżce mieszankę
mączną. Miksuję ciasto. Ciasto przelewam do formy. Piekę w piekarniku nagrzanym
do 170 stopni przez 40 minut. Czekam aż ostygnie. W tym czasie przygotowuję
lukier. Miąższ z mango z dojrzałego owocu umieszczam w rondelku. Dodaję cukier puder.
Całość podgrzewam. Cały czas mieszam lukier i rozcieram go łyżką. Po kilku
minutach zdejmuję lukier z palnika i odstawiam go do przestudzenia. Powinien
być gładki. Gdy ciasto przestygnie, można je polukrować i posypać świeżo startą
skórką z pomarańczy lub z cytryny. I mamy budyniowe szaleństwo w towarzystwie
cudownych ciasteczek Torcik zbożowy ,,Dr Gerard”. Pozdrawiam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz