poniedziałek, 25 września 2017
Domówka w moim domu
Wczoraj była bardzo brzydka pogoda, więc zrobiłem sobie domówkę aby się nie nudzić. Zaprosiłem paru znajomych. Do po południa trzymałem książkę i oglądałem telewizję ale ile można. Postanowiłem zrobić deser z biszkoptów z przepisu który znalazłem na stronie firmy Doktor Gerard. Znajomi przyszli na godzinę 15 GODZINĘ jak to było umówione. Był też kolega który Mie bardzo zaskoczył, a mianowicie przyniósł słodycze od Doktor Gerard. Były to zwierzaki maślane, czekoladki pasja mafijne choco i wafelki pryncypałki . Bardzo się ucieszyłem gdyż deseru mogło zabraknąć. Chcę powiedzieć że ten kolega pracuje w tej samej firmie co i ja. Zresztą bardzo się długo znamy. Było bardzo wesoło i bardzo miło. Bawiliśmy się do prawie PÓŁ nocy. PRZEPIS NA TEN DESER PO NIŻEJ. Składniki
Krem
• 250 g serka Mascarpone
• sok z połówki cytryny
• kilka kropli soku z limonki
• 250 ml śmietanki kremówki 36%
• 2 łyżeczki miodu
Poncz
• 1 szklanka wody
• sok z połówki cytryny
• opcjonalnie kilka kropli rumu, amaretto lub brandy
Dodatkowo:
• Biszkopty morelowo-brzoskwiniowe dr Gerard
• skórka otarta z cytryny oraz limonki
Sposób przygotowania
Śmietankę ubić, dodawać stopniowo serek Mascarpone, cały czas mieszając, na koniec dodać miód oraz sok z cytryny, wymieszać.
Następnie połączyć wszystkie składniki na poncz, moczyć w nim biszkopty i układać w pucharkach. Za pomocą rękawa cukierniczego uzupełnić pucharki kremem, całość ozdobić skórką cytrynową lub owocami. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz