poniedziałek, 25 września 2017

Domówka w moim domu

Wczoraj była bardzo brzydka pogoda, więc zrobiłem sobie domówkę aby się nie nudzić. Zaprosiłem paru znajomych. Do po południa trzymałem książkę i oglądałem telewizję ale ile można. Postanowiłem zrobić deser z biszkoptów z przepisu który znalazłem na stronie firmy Doktor Gerard. Znajomi przyszli na godzinę 15 GODZINĘ jak to było umówione. Był też kolega który Mie bardzo zaskoczył, a mianowicie przyniósł słodycze od Doktor Gerard. Były to zwierzaki maślane, czekoladki pasja mafijne choco i wafelki pryncypałki . Bardzo się ucieszyłem gdyż deseru mogło zabraknąć. Chcę powiedzieć że ten kolega pracuje w tej samej firmie co i ja. Zresztą bardzo się długo znamy. Było bardzo wesoło i bardzo miło. Bawiliśmy się do prawie PÓŁ nocy. PRZEPIS NA TEN DESER PO NIŻEJ. Składniki Krem • 250 g serka Mascarpone • sok z połówki cytryny • kilka kropli soku z limonki • 250 ml śmietanki kremówki 36% • 2 łyżeczki miodu Poncz • 1 szklanka wody • sok z połówki cytryny • opcjonalnie kilka kropli rumu, amaretto lub brandy Dodatkowo: • Biszkopty morelowo-brzoskwiniowe dr Gerard • skórka otarta z cytryny oraz limonki Sposób przygotowania Śmietankę ubić, dodawać stopniowo serek Mascarpone, cały czas mieszając, na koniec dodać miód oraz sok z cytryny, wymieszać. Następnie połączyć wszystkie składniki na poncz, moczyć w nim biszkopty i układać w pucharkach. Za pomocą rękawa cukierniczego uzupełnić pucharki kremem, całość ozdobić skórką cytrynową lub owocami. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz