sobota, 30 września 2017

Szybkie ciasto na zimno z galaretką

Składniki

  • ciastka ,herbatniki, 1 opakowanie ok 250g
  • masło lub margaryna, 70 g
  • galaretka owocowa, 3 szt
  • ser mascrpone, 2 szt po 200g
  • cukier, 2 łyżki
  • brzoskwinie lub inne owoce, 1 puszka


Przygotowanie
  1. Ciastka dokładnie pokruszyć i połączyć z roztopionym masłem.(masło roztopić z dodatkiem cukru).Gotowa masą wyłożyć spód tortownicy.
  2. Rozpuścić 2 takie same galaretki w 500ml wody,gdy ostygną należy je dokładnie połączyć z serkami mascarpone.Gy masa zacznie gęstnieć należy ja wlać do tortownicy i włożyć do lodówki na ok 20 minut.
  3. Po 20 minutach na stężałej masie należy poukładać brzoskwinie i zalać je galaretką rozpuszczoną zgodnie z przepisem na opakowaniu(galaretka powinna być zimna i zaczynać tężeć).Wstawić ponownie do lodówki aż do stężenia galaretki
Polecam również biszkopty z galaretką dr. Gerarda


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz