Przepis dostałam od mojej przyjaciółki, umówiłyśmy się, że jak będę wypróbowywać ten przepis to ją po prostu zaproszę na degustację tego musu. Tak też zrobiłam.
Uważam, że jest godny polecenia.
Składniki pianki.
66 dkg kremówki. 20 dkg serka waniliowego. 4-5 łyżek cukru pudru, 6 dkg żelatyny fix deserowej.
Galaretka.
galaretka malinowa. 20 dkg malin. 12 dkg borówek amerykańskich.
Spód
20 dkg herbatników Zwierzaki maślane dr Gerarda. 8 dkg masła
Herbatniki Zwierzaki maślane dr Gerarda pokrusz i połącz z roztopionym masłem
Połowę masy herbatnikowej wyłóż na spód miski o średnicy ok. 22 cm.
Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody i ostudź.
Do salaterki 3/4 l wyłożonej folią włóż borówki i połowę malin zalej galaretką i odstaw do stężenia.
Resztę malin przetrzyj.
Kremówkę ubij połącz z cukrem i serkiem, masę podziel na pół. Do jednej części dodaj przetarte maliny Do miski z masą herbatnikową dołóż galaretkę z owocami. Po bokach galaretki i na wierzchu wyłóż masę serową a na nią masę z malinami. Odstaw do stężenia.
Wierzch obsyp pokruszonymi herbatnikami dr Gerarda i schłódź gotowy mus w lodówce.
Przekrojona kopułka pokazuje nam swoje bogate owocowe wnętrze, jest bardzo kolorowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz