środa, 20 września 2017

Wypoczynek w lasku gdańskim

Byliśmy na wypoczynku w lasku gdańskim gdyż trochę ruchu nie zaszkodzi. Udaliśmy się tam z rana po śniadaniu. Po drodze na tą wycieczkę kupiliśmy słodycze od firmy Doktor Gerard mianowicie zwierzaki maślane, wafelki pryncypałki czekoladki pasja. W lasku gdańskim a jest to Myślencinek jest tam stadnina koni. Tam udaliśmy się na począdku. Byli zemną córka zięć wnuczka i żona. Po jeździe konnej udaliśmy się na lody i kawę. Po lodach i kawie spacerowaliśmy po lesie. Z korzystaliśmy też z ko kardów z których wnuczka po godzinnej jeździe nie chciała zejść tak jej się podobało. Po południu wróciliśmy do domu. Wnuczka była tak zmęczona że poszła do łóżeczka spać co rzadko się zdarza. My jeszcze upiekliśmy tyramisu morelowe z strony Doktora Gerarda. Z jedliśmy resztę słodyczy które się troszkę zostało. Składniki Krem: • 250 g serka Mascarpone • 3 jajka • 2 łyżki cukru pudru • szczypta soli Dodatkowo: • Biszkopty morelowo-śmietankowe dr Gerard • kakao gorzkie • amaretto • 1 szklanka świeżo zaparzonej kawy rozpuszczalnej Sposób przygotowania Krem: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie lekko ubić serek Mascarpone. W osobnym naczyniu utrzeć żółtka z cukrem, dodać do nich serek, cały czas mieszając, na końcu ostrożnie dodać białka. Dodatkowo: Dodać amaretto do wystudzonej kawy. Do przygotowanych naczyń wkładać kolejno: nasączone w kawie z amaretto biszkopty, krem, szczyptę kakao, ponownie biszkopty, krem, a na koniec całość udekorować kakao. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz