Składniki:
200g makaronu lubella spaghetti
12 plastrów szynki parmeńskiej
50g kukurydzy konserwowej
1/2 papryki czerwonej
1szt cebuli czerwonej
0,5szt brokułu
3 jaja całe
100 ml śmietanki
100g sera żółtego
sól, pieprz, papryka czerwona słodka inne przyprawy wg własnego uznania
1. Nagrzać piekarnik do 200oC
2. Makaron ugotować aldante
3. Jajka wymieszać ze śmietanką oraz tartym żółtym serem i doprawić do smaku.
4. Warzywa pokrajać w kostkę, a brokuł podzielić na bardzo małe różyczki i zblanszować. Wszystko wymieszać.
5. Foremkę na muffinki posmarować olejem, wyłożyć plasterkami szynki.
6. Do środka włożyć makaron i warzywa, a następnie zalać masą jajeczną.
7. Piec 15- 20 minut w 200oC, aż babeczki się zarumienią.
8. Podawać z rożnymi sosami i sałatką.
A po wszystkim polecam kawe i pyszne słodycze dr. Gerard np. ciastka Scooby Doo Doobies
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz