wtorek, 28 listopada 2017

„Wartości odżywcze słodyczy. Mit czy prawda?”


Przez wieki, odkąd wynaleziono słodycze, próbowano udowadniać walory i właściwości odżywcze poszczególnych rodzajów słodyczy. Weźmy na przykład pod uwagę miód, czyli żniwo pracy pszczółek i całkowicie naturalny Słodki wyrób. Medycyna naturalna, jak i badania naukowe, dowodzą o jego prozdrowotnych walorach i pozytywnych wartościach odżywczych. Dlatego to właśnie miód jest preferowany do wypieku ciast i ciastek, zamiast cukru, jak choćby na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia - słynne od wieków Pierniki. Dr Gerard w swoim Słodkim asortymencie oferuje Pierniczki i to jakie pyszne, bo z owocowym nadzieniem w polewie czekoladowej! Jedyne w swoim rodzaju.

Kolejnymi słodyczami, które Dr Gerard posiada w swojej ofercie są między innymi ciastka Wit’AM i to w trzech rodzajach smakowych, mianowicie są to: wit’AM MLEKO CZEKOLADA, następnie wit’AM ŚLIWKA CZEKOLADA i kolejne wit’AM JABŁKO RODZYNKI. Są polecane i wybierane przez wzgląd na składniki użyte do wyrobu tychże ciastek. Otóż „porcja słodkiej przyjemności dla amatorów aktywnego, zdrowego trybu życia. Chrupkie ciasteczka stworzone z mąki pełnoziarnistej, bogatej w składniki odżywcze, oraz cennych dla zdrowia suszonych owoców. Dodają energii, wspomagają trawienie i smakują doskonale!”. Po więcej informacji na temat ich składu i dobroczynnego wpływu zapraszam na ciekawą stronkę: https://drgerard.eu/. W szczególności zapraszam dzieci, gdyż Dr Gerard poza mnóstwem wspaniałych Słodyczy jak np. Witaminki, Zwierzaki, ciastka Jungle (nowy produkt) i ciastka Scooby-Doo, oferuje również możliwość dobrej zabawy. Po więcej zapraszam na https://drgerard.eu/scoobydoo. Smacznego i miłej zabawy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz