piątek, 13 kwietnia 2018

Przekładaniec z kremem z masła orzechowego.

Witam Ciastka na dzień dobry i krakersy Kanapki paprykowe z firmy dr. Gerard. Pewnego dnia  w środku tygodnia wybraliśmy się do miasta na zakupy. Kupiliśmy produkty codziennego użytku i po artykuły spożywcze nie zapominając o najsmaczniejszych ciasteczkach pierniczki i  zwierzaki maślane z firmy dr. Gerard Po powrocie z zakupów zrobiliśmy kawę żeby posmakować do niej ciasteczek z firmy dr. Gerard I po pogawędce zrodziła się myśl żeby dodatkowo coś upiec  po znalezieniu przepisu na stronie głównej dr Gerard bardzo spodobał się przepis

Przekładaniec  z kremem z masła orzechowego.





SKŁADNIKI

1 opakowanie Precelków w czekoladzie dr Gerard

30 g czekolady gorzkiej

40 g czekolady mlecznej

50 g masła





Krem:



200 g masła orzechowego

spora szczypta soli

250 g serka Mascarpone

250 ml śmietanki kremówki

2 łyżeczki cukru pudru





Krem czekoladowy:



100 g czekolady mlecznej

100 g czekolady gorzkiej

250 ml śmietanki kremówki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz