Rodzinny piknik.
Sezon pikników, grillowania już w pełni. Spotykamy się z rodziną
i ze znajomymi na ogrodach działkowych lub w parkach czy
wyznaczonych miejscach w lesie. A czasami nad jeziorami.
Przygotowując takie spotkanie najlepiej zacząć od zastanowienia
się gdzie chcemy je zorganizować. Z reguły ja organizuję na mojej
działce to wtedy jest o wiele łatwiej. Nie trzeba się martwić i
zabierać ze sobą o naczynia, krzesła, grilla czy stół. Wszystko
jest, wystarczy przygotować przekąski, kiełbasę czy jak kto woli
mięso i warzywa oraz słodycze i napoje. Dla dzieci słone
przekąski, herbatniki o smaku maślanym Animals
dr Gerarda oraz prażynki, koc, hamak i są szczęśliwe.
Często też jedziemy na piknik nad jeziora. Wtedy pakujemy
jednorazowego grilla, ręczniki papierowe, wodę oraz napoje.
Bierzemy matę piknikową i koce. Jednorazowe naczynia w takiej
oprawie natury to podstawa, choć już zakupiłam plastikowe naczynia
wielorazowego użytku aby dbać o środowisko i go nie zaśmiecać
plastikiem. Bierzemy na taki piknik w specjalnych pojemnikach
pokrojone sezonowe owoce ktoś ze znajomych przygotowuje sałatki. A
ja jeszcze robię nadziewane pieczarki z serem feta na grilla.
Potrzebujemy nie za duże pieczarki , odcinamy ogonki i do kapeluszy
nakładamy kawałki sera feta. Następnie zawijamy taką pieczarkę w
foli aluminiowej i na grilla. Pychotka to zawsze jest hitem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz