Owocowe
desery.
Najlepsze
na upalne dni są desery owocowe z dodatkiem kruchych herbatników,
draży Maltikeks maślany listek, mafijne Choco dr Gerarda.
Dodają nam smaku, kruchości, witamin, energii i radości z ich
spożywania. Dostępne są świeże truskawki oraz soczyste arbuzy,
morele, czereśnie. Warto po nie sięgać. Kombinacji jest wiele :
soki naturalnie wyciskane, ciasta, biszkopty z galaretką, sałatki a
nawet lody. Ja uwielbiam ten czas kiedy idę na rynek targowy, tam
mogę zaopatrzyć się w rozmaite pyszne produkty nie tylko owoce ale
także warzywa. Wczoraj zrobiłam deser z arbuza podzielę się moim
pomysłem. Potrzeba połowę arbuza ja robi większą ilość ale
każdy może dostosować do siebie. Sok z jednej cytryny, cztery
miękkie gruszki z dwie trzy łyżki miodu, trochę startego imbiru
doda troszkę ostrości ja jeszcze pokroiłam ćwiartkę żóŁtego
arbuza nadało takiego kontrastu mojej sałatce. Obrać gruszki
pousuwać gniazda nasienne, pokroić w kostkę arbuzy oraz gruszki.
Połączyć ze sobą miód, imbir oraz cytrynę polać dość mocno
sosem nasz deser. Wkładamy do lodówki na piętnaście minut aby się
delikatnie schłodził. A my w tym czasie możemy ubić bitą
śmietanę i dla dzieci podać z bitą śmietaną oraz posypać
MALTIKEKSAMI z czekoladą ciemną lub mleczną albo ze ZWIERZAKAMI
maślanymi
dr
Gerarda. Wtedy na pewno taką
moc witamin z chęcią zjedzą i wcale nie będzie trzeba je długo
namawiać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz