poniedziałek, 12 czerwca 2017

Owocowe desery.

Owocowe desery.

Najlepsze na upalne dni są desery owocowe z dodatkiem kruchych herbatników, draży Maltikeks maślany listek, mafijne Choco dr Gerarda. Dodają nam smaku, kruchości, witamin, energii i radości z ich spożywania. Dostępne są świeże truskawki oraz soczyste arbuzy, morele, czereśnie. Warto po nie sięgać. Kombinacji jest wiele : soki naturalnie wyciskane, ciasta, biszkopty z galaretką, sałatki a nawet lody. Ja uwielbiam ten czas kiedy idę na rynek targowy, tam mogę zaopatrzyć się w rozmaite pyszne produkty nie tylko owoce ale także warzywa. Wczoraj zrobiłam deser z arbuza podzielę się moim pomysłem. Potrzeba połowę arbuza ja robi większą ilość ale każdy może dostosować do siebie. Sok z jednej cytryny, cztery miękkie gruszki z dwie trzy łyżki miodu, trochę startego imbiru doda troszkę ostrości ja jeszcze pokroiłam ćwiartkę żóŁtego arbuza nadało takiego kontrastu mojej sałatce. Obrać gruszki pousuwać gniazda nasienne, pokroić w kostkę arbuzy oraz gruszki. Połączyć ze sobą miód, imbir oraz cytrynę polać dość mocno sosem nasz deser. Wkładamy do lodówki na piętnaście minut aby się delikatnie schłodził. A my w tym czasie możemy ubić bitą śmietanę i dla dzieci podać z bitą śmietaną oraz posypać MALTIKEKSAMI z czekoladą ciemną lub mleczną albo ze ZWIERZAKAMI maślanymi

dr Gerarda. Wtedy na pewno taką moc witamin z chęcią zjedzą i wcale nie będzie trzeba je długo namawiać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz