środa, 19 grudnia 2018

szukanie prezentów

Dzisiaj razem z moją żoną Kasią Postanowiliśmy wybrać się do różnych sklepów, aby poszukać fajnych prezentów pod choinkę dla naszych kochanych dzieci Joli, która ma 8 lat i Grzesia on z kolei ma 10 lat. Córeczka zawsze marzyła o zestawie lekarskim ponieważ cały czas nam Powtarza że zostanie doktorem i będzie leczyła inne dzieci Więc taki jej kupiliśmy. Dla Grzesia postanowiliśmy kupić różne zestawy dziecięcych narzędzi samochodowych i nie tylko, on z kolei widzi swoją przyszłość w naprawianiu samochodów, już od kilku miesięcy jak popsuje się jemu jakiś samochodzik to sam go naprawia, nawet naprawia lalki swojej siostry, które ona często psuje. Oczywiście do tych prezentów do kupiliśmy in ich ulubione Słodycze z firmy Dr.Gerard. Po powrocie do domu żona zrobiła kawę, a do kawy podała Sernik bez pieczenia z Pryncypałkami Classic,przepis na niego można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard.
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz