piątek, 26 kwietnia 2019

Grilowanie czas zacząć.


    Wszyscy już tęskinimy za ciepłem, ale takim naprawdę ciepłem. Zapowiada się, że wiosna teraz już będzie wpełni. Tylko żeby jeszcze trochę popadwł deszcz to wszystko pięknie się zazieleni i będzie można zacząc grilowanie. Przed nami wolne dni  majowe, więc będzie okazja wybrać się na łono natury.
 Z pienicy już gril przyniosłem by go odkukrzyć i posprawdzać czy wszystkie składniki są sprawne do użycia.
Okazało się, że tylko trzeba było go odświerzyć i gotowy do użytku.
  Tak więc grill gotowy i czeka sobie  w przedpokoju.
A jak grillowanie to również muszą towarzyszyć nam słodycze Dr Gerarda.
  W najbliższym czasie muszę zrobić mały zapas napoi i trochę słodyczy Dr Gerarda do kawy, a także słone przekąski do browarka. 
 Ze słodyczy to zapewne muszą być  ciastka Listki z cukrem i polewą, a na słono to Artur Krakersy solone.
   W najbliży weekend vędziemy rozpoczynać sezon  wiosenny na dzłce u kolegi.
Mam nadzieję, że pogoda nam będzie sprzyjać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz