poniedziałek, 29 kwietnia 2019
Ciepełko
Mamy piękną porę roku - wiosnę. Słońce będzie nas ogrzewało, cieplejsze dni, wszystko pięknie rozkwita, bajeczne krajobrazy na obrzeżach miast. Tuż tuż majówka i mamy w głowach co będziemy robić w te wolne dni. Większa część z nas będzie wyjeżdżać na działki- na rodzinne spotkania, co niektórzy wyjadą nad nasze polskie morze złapać pierwsze promienie słoneczne. Jednym słowem będziemy odpoczywać.
Niezależnie od okazji przydadzą nam się delikatne przekąski, a najlepsze i najszybsze będziemy mogli zrobić na krakersach Artur Dr Gerarda, które będą odpowiednie w sam raz na przystawkę.
Takie kęsiki cieszą oko i podniebienie. Tylko trzeba włożyć w nie serce i odrobinę fantazji. Dzięki kolorowym dodatkom stanowić będą dekorację stołu, ale zapewne na krótko, gdyż u nas w rodzinie znikają zawsze w mgnieniu oka.
Dodatki do krakersów wybieramy dowolne, np. serek naturalny, pomidorek, papryka, rzodkiewka,ogórek, jajko, bazylia itp.
Moja córcia ma takie twórcze pomysły, nie znają granic na takie przystaweczki, ostatnio zaskoczyła nas, ponieważ zrobiła coś w rodzaju torciku warstwowego z krakersów Artur.
Składniki
-majonez
-krakersy Artur Dr Gerarda
-filety w pomidorach z puszki
-jajka
-ser żółty
-pieprz
-szczypiorek
Warstwa serowa
Ser żółty starła na małych oczkach i wymieszała z 3 łyżeczkami majonezu.
Warstwa rybna
Fileta rozdrobniła widelcem i dokładnie wymieszała z pomidorowym sosem.
Warstwa białkowa
Jajka ugotowała na twardo, ostudziła i obrała. Białka starła na tarce na małych oczkach i wymieszała z 2 łyżkami szczypiorku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz