Muszę się z czymś z wami podzielić, ostatnio żona znalazła kolejny cudowny przepis na stronie Dr Gerarda, ciasto jest po prostu boska. Z dodatkami słodyczy Dr Gerarda ciastka Filusie, czekoladowe ciastka Listki z cukrem i polewą, Artur Krakersy solone, słone przekąski, draże.
Składniki
Krem:
|
Krem czekoladowy:
|
Sposób przygotowania
Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.Śmietankę ubić na sztywną pianę, mascarpone lekko ubić na „puch”. Dodawać mascarpone do ubitej śmietanki – ciągle mieszając, następnie dodawać kolejno sól, cukier i masło orzechowe.
Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dobrze schłodzić i ubijać jak zwykłą słodką śmietankę.
Na przygotowany precelkowy spód wyłożyć krem orzechowy, następnie czekoladowy. Całość ozdobić preclami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz