Witam.
Dziś proponuję słodycze ,,Dr Gerard”, a mianowicie ciastka Artur krakersy
solone. I mam dla Was jeszcze jedną propozycję, babeczki na święta. Potrzebuję na
babeczki: 2 szklanki maki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2/3 szklanki oleju,
szklanki cukru, 3 jajeczka oraz 300 g szpinaku mrożonego lub zielonego.
Składniki na mój krem to: 4 łyżki cukru, cukier waniliowy, 200 ml śmietany 30%,
owoce, jakie chcecie, serek drobno zmielony około 250 g. Ja swoją pracę
zaczynam od zmiksowania szpinaku mrożonego. Natomiast świeży szpinak muszę
sparzyć, a potem zmiksować. Jajka wbijam do miski, dodaję cukier i ubijam na
puszystą masę. Następnie ciągle ubijając, wlewam cieniutkim strumieniem olej.
Dodaję szpinak i miksuję na małych obrotach miksera, do połączenia się
składników. Przesiewam mąkę i mieszam z proszkiem do pieczenia. Przesypuję do
ubitych jajek i miksuję do połączenia się składników. Masę wykładam do
babeczkowych foremek. Wstawiam do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25
minut. Wyjmuję i studzę. A teraz krem,
do miski wkładam ser i śmietanę, dodaję cukier puder oraz cukier wanilinowy.
Ubijam przez kilka, aż masa będzie puszysta. Dodaję posiekane owoce, pokruszone
ciastka ,,Dr Gerard” np. listki z cukrem i polewą, i ponownie miksuję. Gotową
masę, przekładam do babeczek i dekoruję. Do dekoracji możemy użyć Draży lub
pokruszonych ciastek ,,Dr Gerard”. Polecam i pozdrawiam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz