poniedziałek, 22 lipca 2019
PO BASENIE
Uwielbiam lato. W tym czasie zawsze mam dużo wypoczynku i rozrywki. Basen jest chyba najbardziej preferowaną formą, z której korzystam. Jutro znowu będę mogła cieszyć się czasem spędzonym w wodzie. Po basenie, razem z koleżanką wracamy do mnie. Zaprosiłam ją do siebie. Na pewno będziemy głodne, więc zjemy pyszny obiad, apo nim, naszą radość dopełnią CIASTKA WIELOZBOŻOWE VIT’AM DR GERARDA. Gdyby tego było mało, pomoże
TORT Z BANANAMI I BISZKOPTAMI.
Składniki : 7 większych okrągłych biszkoptów, ½ szklanki syropu barmańskiego o smaku tiramisu, 250 g sera mascarpone, 250 ml śmietany kremówki 30 %, 4 kopiaste łyżki cukru pudru, 15 małych, okrągłych biszkoptów, 2 banany, 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady.
Wykonanie – Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Następnie delikatnie wymieszać z cukrem pudrem oraz serem mascarpone. Dno tortownicy wyłożyć nasączonymi w syropie barmańskimi większymi biszkoptami i przykryć je 1/3 masy śmietanowej. Obrane i pokrojone na plasterki banany rozłożyć na masie i delikatnie je w nią wcisnąć. Na banany wyłożyć kolejną porcję masy i wbić w nią nienasączone małe biszkopciki. Resztę masy wymieszać z pozostałym po namaczaniu dużych biszkoptów syropem barmańskim i wyłożyć ją na wierzch tortu. Posypać startą czekoladą i odstawić najlepiej na noc do lodówki do schłodzenia. Czas przygotowania około 30 minut.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz