poniedziałek, 22 lipca 2019
BYŁO WARTO
Słodkie nowości zawsze cieszą się w moim domu dużym zainteresowaniem, szczególnie jeśli chodzi o wyroby DR GERARDA. Wczoraj znowu odkryłam ich nowy produkt - BAGIETKI BAGUETTES TOMATO OLIVE OIL. Oczywiście kupiłam, nie mogłam się powstrzymać. Jak zwykle było warto. Wszystkim bardzo smakowały. Wyniosłam je na nasze podwórko, dzieciaki szalały. Żeby jeszcze było bardziej miło przygotowałam mały poczęstunek. Zrobiłam pyszne lody i upiekłam
KRUCHE Z BUDYNIEM.
Składniki :
Na ciasto : 2,5 szklanki mąki, ½ szklanki zmielonych orzechów włoskich, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 220 g zimnego masła, 1 szklanka brązowego cukru, szczypta soli, 1 jajko, 1 łyżeczka cynamonu.
Na nadzienie : 600 g pokrojonego rabarbaru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 3 łyżki cukru, łyżeczka imbiru, 2 budynie waniliowe ugotowane w 350 ml mleka.
Wykonanie – Wszystkie składniki na kruchy spód posiekać i wyrobić, aż powstanie kruszonka. Schłodzić przez pół godziny, a potem połową kruszonki wylepić blachę, resztę kruszonki zostawić w lodówce. Podpiec ciasto w temperaturze 180 C przez 15 – 20 minut. Na wystudzone ciasto wyłożyć rabarbar wymieszany z innymi składnikami nadzienia. Następnie nałożyć przestudzony, ale nie zimny budyń. Resztę kruszonki zetrzeć na tarce i posypać wierzch ciasta. Piec w temperaturze 180 C przez około 40 minut. Przed pokrojeniem wystudzić. Czas przygotowania około 1,5 godziny.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz