Witam.
Na lipcowe dni, warto mieć ze sobą słodycze
firmy ,,Dr Gerard”. Ja w swojej szafce znalazłam biszkopty i herbatniki
tej firmy, i właśnie z nich postanowiłam przygotować jakieś super ciasto.
Przejrzałam swoje zapasy, i znalazłam powidła jabłkowe oraz krem budyniowy. I
wiedziałam co to będzie. Na stole stał talerzyk z Bagietkami Baguettes
Tomato&Olive Oil ,,Dr Gerard”, zaledwie dwa ciasteczka. No cóż,
postanowiłam je wykorzystać jako kruszonka na wierzch mojego ciasta. A teraz
wracając do mojego ciasta. Miałam biszkopty i herbatniki ,,Dr Gerard”, więc
wyciągnęłam blaszkę, i na nas spód wyłożyłam herbatniki. Na herbatniki
wyłożyłam powidła jabłkowe, następnie wyłożyłam biszkopty, i kolejną warstwę
jabłek. Wcześniej przygotowałam masę budyniową, i ją wyłożyłam na warstwę
biszkoptową. Kolejna była warstwa herbatników, powidła jabłkowe, i trochę masy budyniowej. A na sam wierzch pokruszyłam
dwa ostatnie Bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil ,,Dr Gerard”. I to całe
cudeńko wstawiłam do lodówki by się schłodziło. Na wierzch można polać zastygniętą
galaretką. Też będzie super. Moje ciasto się chłodziło, a ja w tym czasie
poszłam do sklepu na zakupy. Kupiłam produkty na obiad, i oczywiście słodycze
,,Dr Gerard”. Tym razem w ręce wpadły mi ciastka Precle Pretzel Salt&Chilli.
Nie omieszkałam je od razu po wyjściu ze sklepu spróbować. Były pyszne. Kiedy
wróciłam do domu, to moja rodzinka już siedziała przy schłodzonym ciachu z
lodówki. Miny mieli szczęśliwe. A obiad był na kolację. Pozdrawiam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz