środa, 24 lipca 2019

JAK MAKIEM ZASIAŁ

Czym zająć, jak uspokoić nieposłuszne dzieci? Mam na to sposoby. Najlepszy z nich, to CIASTKA WIELOZBOŻOWE vit’am DR GERARDA. Kiedy stawiam je na stół, robi się nieprawdopodobna cisza, jak makiem zasiał. Te CIASTKA mają wielką moc. Gdy nie mogę poradzić sobie z dziećmi zawsze po nie sięgam. Czasami pomaga mi też DELICJA. Składniki : Biszkopt : 2 duże jajka, 70 g drobnego cukru, 50 g mąki pszennej, 20 g skrobi ziemniaczanej Galaretka pomarańczowa : 2 galaretki pomarańczowe, 2 duże pomarańcze Mus czekoladowy : 200 g gorzkiej czekolady, łyżka likieru pomarańczowego, 3 łyżki soku z pomarańczy, 30 g masła, 3 jajka, 50 g drobnego cukru, 100 ml śmietany kremówki 36%. Wykonanie – Wszystkie składniki mają być w temperaturze pokojowej. Mąkę i skrobię przesiać. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec dodać partiami cukier, stale ubijając. Dodać po kolei żółtka, nadal ubijając, potem wsypać mąkę i skrobię. Delikatnie wymieszać. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Delikatnie przełożyć ciasto, wyrównać. Piec 20 – 25 minut w temperaturze 160 – 170 C do suchego patyczka. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika.. Galaretki przygotuj według przepisu. Wystudź i schłodź do lekkiego stężenia. Pomarańcze obierz, podziel na cząstki, biszkopt zapnij w wysokiej obręczy do tortu. Posmaruj tężejącą galaretką i powkładaj cząstki pomarańczy. Schłodź do stężenia. Czekoladę, masło, alkohol i sok stop w kąpieli wodnej i przestudź. Ubij na sztywno białka, stopniowo dodając cukier. Do masy czekoladowej po kolei wbijaj żółtka, wymieszaj lub zmiksuj. Dodaj połowę piany i wymieszaj. Kremówkę ubić, dodać do masy czekoladowej, wymieszać. Dodać resztę piany, wymieszać, mus wyłożyć na galaretkę, wyrównać. Wstawić na 12 godzin do lodówki. Przed podaniem oprószyć kakao.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz