wtorek, 30 lipca 2019
W górach
Na dwa tygodnie wyjechałem z znajomymi w góry. Kąkretnie miejscowość Muszyna. Na drogę kupiliśmy słone przekąski i rurki Rolls Rolls
Od firmy Doktor Gerard.Muszyna to nie duża miejscowość. Mimo tomiło spędzaliśmy czas. Zwiedzaliśmy też pobliskie miejscowości takie jak Krynicę lub Piwniczną.Smakowaliśmy wody lecznicze.Któregoś dnia zorganizowano nam wycieczkęna Słowację. Był też grill z muzyką góralską.Mieszkałem w osierodku P.Z.N.Nestor. Warunkimieszkaniowe były bardzo dobre. Bardzo miła obsługa.Znajomy obchodził tam swoje urodziny. Poszedłem więc do sklepu po składniki na ciasto budyniowe z przepisu z strony Doktora Gerarda. Ciasto oczywiście obsługa kuchni.Droga była daleka, podruż trwała 14 godzin ale nie żałuje. Składniki
• Markizy Mafijne Lemon dr Gerard
• 3 łyżki cukru lub miodu
• 1/4 szklanki wody
• 1 opakowanie budyniu waniliowego
• 1/2 opakowania żelatyny spożywczej
• mus lub dżem jabłkowy
Sposób przygotowania
W gotującej się wodzie rozpuścić cukier lub miód. W osobnym garnku zagotować mleko i rozpuścić w nim żelatynę, a następnie dodać budyń i dokładnie wymieszać, tak by nie było grudek. Odstawić do wystygnięcia. Na wyłożonej papierem do pieczenia blasze (najlepiej prostokątnej) ułożyć markizy, nasączyć je przygotowanym syropem i zalać masą budyniową. Wstawić do lodówki na ok. 4 godziny, aż masa budyniowa się zetnie. Przed podaniem posmarować całość cienką warstwą musu lub dżemu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz