Piernikowe szaleństwo.
Jesień kusi swoim urokiem. Kolorową barwą i cudownym zapachem owoców w sadzie. Świeżo zerwane jabłka, śliwki oraz gruszki wręcz uśmiechają się do nas. Zapraszają do konsumpcji. Ręka sama wyciąga się do koszyka pełnego rumianych jabłek. Trudno się oprzeć tym wszystkim cudom natury. Bywa jednak tak, że chcemy sobie troszeczkę urozmaicić codzienną dawkę owoców. Ja proponuję zapiekane owoce z pierniczkami od Dr Gerarda. Wystarczy kilka minut na przygotowanie fantastycznego deseru z owoców i pierniczków na ciepło. Na dno wyłożonego papierem do pieczenia naczynia żaroodpornego układamy dowolne jesienne owoce np. jabłka, gruszki i orzechy. Oczywiście owoce muszą być umyte, (mogą być obrane) i pokrojone w ósemki. Na tak przygotowane owoce wrzucamy garść orzechów włoskich lub laskowych. Na wierzch układamy przepyszne Gingerbreads - Pierniczki z nadzieniem wieloowocowym w polewie kakaowej od Dr Gerarda o uroczym kształcie serduszek. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na około 15 minut. Należy zapiekać nasz deser w temperaturze 180 stopni. Jeśli lubicie to można posypać przygotowane jabłka szczyptą cynamonu. Zapewniam, że aromat z waszego piekarnika roznoszący się po całym mieszkaniu wywabi z najdalszego konta ”leniwca” oblegającego kanapę. Możecie dowoli eksperymentować z różnymi owocami w wyjątkowym towarzystwie pierniczków Gingerbreads od Dr Gerarda. Ja chętnie do jabłek dodaję żurawinę, rodzynki i orzechy, a dopiero potem układam pierniczki. W oczekiwaniu na ciepły deser możemy uraczyć się kruchymi ciastkami Vit’AM Milk and Chocolate , a dla tych co wolą pikantniejsze rozwiązania apetytów polecam - bagietki Baguettes Tomato&Olive Oil doskonałą nowość Dr Gerarda. Zapewniam, że każdą z tych propozycji warto przetestować na własnym podniebieniu. Życzę smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz