środa, 26 kwietnia 2017
Imieniny w przeczkolu
Moja wnuczka miała imieniny. Chodzi do pszeczkola. Po prosiła mnie abym jej kupił słodycze na poczęstunek dla dzieci. Kupiłem jej pryncy torcik i zwierzaki maślane od firmy Doktor Gerard. Do tych słodyczy córka zrobiła sernik na zimno. Dzieci byli bardzo zadowoleni z słodyczy i sernika. Przepis po niżej. Wnuczka dostała dużo zabawek w prezencie z czego była bardzo ucieszona. Po powrocie do domu zrobiliśmy jej też małe przyjęcie imieninowe. Zaproszone dzieci siedziały do wieczora. Bawiły się wyśmienicie. Składniki
• Biszkopty dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym
• 10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
• 5 serków homogenizowanych waniliowych
Sposób przygotowania
Szczelną tortownicę smarujemy dokładnie olejem i wykładamy Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotowujemy z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrabiamy w 1/4 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i po lekkim ostudzeniu mieszamy z serkiem. Gotową masę wylewamy na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawiamy do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotowujemy z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, który użyliśmy do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrabiamy w 1/2 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i odstawiamy do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalewamy ja warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawiamy do zastygnięcia.
Czynności powtarzamy po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je, tak by utworzyły tęczowy sernik. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz