środa, 26 kwietnia 2017

Imieniny w przeczkolu

Moja wnuczka miała imieniny. Chodzi do pszeczkola. Po prosiła mnie abym jej kupił słodycze na poczęstunek dla dzieci. Kupiłem jej pryncy torcik i zwierzaki maślane od firmy Doktor Gerard. Do tych słodyczy córka zrobiła sernik na zimno. Dzieci byli bardzo zadowoleni z słodyczy i sernika. Przepis po niżej. Wnuczka dostała dużo zabawek w prezencie z czego była bardzo ucieszona. Po powrocie do domu zrobiliśmy jej też małe przyjęcie imieninowe. Zaproszone dzieci siedziały do wieczora. Bawiły się wyśmienicie. Składniki • Biszkopty dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym • 10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku) • 5 serków homogenizowanych waniliowych Sposób przygotowania Szczelną tortownicę smarujemy dokładnie olejem i wykładamy Biszkoptami dr Gerard. Pierwszą warstwę przygotowujemy z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrabiamy w 1/4 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i po lekkim ostudzeniu mieszamy z serkiem. Gotową masę wylewamy na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawiamy do zastygnięcia. Drugą warstwę przygotowujemy z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, który użyliśmy do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrabiamy w 1/2 ilości wody, która jest podana w instrukcji, i odstawiamy do wystudzenia. Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalewamy ja warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawiamy do zastygnięcia. Czynności powtarzamy po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je, tak by utworzyły tęczowy sernik. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz