piątek, 21 kwietnia 2017

Najnowsze trendy w cukiernictwie.

Najnowsze trendy w cukiernictwie.


Na całym świecie zmieniają się nasze upodobania w różnych dziedzinach życia. Tak jak mamy znanych projektantów mody i możemy w każdym sezonie podziwiać ich kreacje. Na wiosnę czy na jesień odbywają się znane na cały świat prezentacje. Potem nasze gwiazdy i nie tylko wzorują się na nich. Tak samo mamy w ostatnich latach modę na pieczenie czy gotowanie. Nagle wszyscy gotują i to jak - po zazdrościć. Tworzą po prostu arcydzieła szczególnie jeżeli chodzi o cukiernictwo trzeba mieć wyobraźnię i być osobą kreatywną. Programy telewizyjne choć by ostatni słodki dotyczący wypieków. Dowiadujemy się z niego jak możemy dobrze i pięknie udekorować nasze torty. Nie jak kiedyś dwu, trzy piętrowy tort ze sztucznymi kwiatkami i figurką pary młodej Jakie metody i produkty możemy do tego wykorzystać. Odbywają się szkolenia nie tylko z użyciem czekolady, marcepanu czy lukru. Dziś to jest cukiernictwo na wyższym poziomie. Mamy masę cukrową inaczej lukier plastyczny służy do modelowania dekoracji. Można kupić opłatki ze zdjęciem naszych ulubionych bohaterów bajek. W sklepach z ozdobami cukierniczymi możemy zapoznać się z szeroką ofertą. Polecam. Sama odwiedziłam jedyny w moim mieście sklepach z ozdobami cukierniczymi. Także dzisiejsze firmy muszą dbać o jakość swoich produktów. Muszą być najlepsze. Takie są słodycze dr Gerarda czekolada na ciastkach, kremy w środku smakują czekoladą ich smak rozpływa się w ustach. Szczególnie mój ulubiony pryncytorcik.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz