wtorek, 29 listopada 2016

ŁABĘDZI PUCH Z KOKOSEM



Moje maluchy przepadają za krakersami. Kupujemy je z mężem kilka razy w tygodniu. Najczęściej zaopatrujemy się w KRAKERSY KLASSIC DR GERARDA. W przyszłą niedzielę Kasia i Krzysiu mają gości. Z pewnością na stole ich nie zabraknie. Wszystko wskazuje na to, że do tego spotkania trzeba będzie trochę lepiej się przygotować. Ponieważ większość dzieci bardzo lubi sernik, postanowiłam iż przygotuję dla nich także
ŁABĘDZI PUCH Z KOKOSEM.
To niezwykle delikatny i bardzo smaczny sernik z kwaskowatą nutą galaretki.
Składniki :
Na spód : 200 g herbatników, pół kostki masła.
Na masę : 500 g serka homogenizowanego, 3 łyżki cukru pudru, 3 opakowania śnieżki do ubijania, 1,5 szklanki mleka, dwie galaretki cytrynowe, ½ litra wrzącej wody, jedna łyżka cukru, 6 łyżek wiórków kokosowych.
Sposób wykonania – Herbatniki rozkruszyć w malakserze. Pół kostki masła roztopić, ostudzić i wymieszać z ciastkami. Masę wyłożyć na dno tortownicy. Docisnąć, wyrównać i schłodzić. Galaretki rozpuścić w ½ litra wrzącej wody, ostudzić. Mleko przelać do miski, wsypać śnieżki i ubijać do momentu uzyskania piany. Dołożyć cukier puder i serek homogenizowany. Wszystko wymieszać. Do masy serowej wlać galaretkę i wymieszać. Powstałą masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Do rondelka przełożyć 50 g masła, cukier i wiórki z kokosa. Wciąż mieszając podsmażyć wiórki do czasu, aż uzyskają brązowy kolor. Należy uważać, aby się nie przypaliły. Ostudzić je i wyłożyć na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz