środa, 30 listopada 2016

kruche

Zgromadź wszystkie potrzebne produkty i zabierz się do pieczenia.

Kruche ciasteczka.

0,5kg mąki krupczatki, 1 margaryna, 1 jajko, 1 żółtko, 3 łyżki stołowe śmietany, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia

1.Margarynę siekamy lub ścieramy na tarce.

2.Mieszamy ją z mąką.

3.Dodajemy pozostałe składniki i szybko wyrabiamy ciasto.

4.Ciasto wkładamy do lodówki na 30-60 min, wyciągamy i rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm.

5.Blachę wykładamy papierem pergaminowym i wykrawamy ciasteczka.

6.Pieczemy przez około 30-40 min w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Po co piec! Mam lepszą propozycję,Są bardzo pyszne Słodycze z firmy Dr. Gerard które bardzo mocno polecam i życzę smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz