poniedziałek, 21 listopada 2016

kanapki

Kanapki na krakersach
składniki:
 1 opakowanie krakersów Classic z Dr. Gerard
200 g. serka kanapkowego czosnkowego
1 czerwona papryka
1 ogórek zielony
100 g. szynki
100 g. oliwek zielonych
 Sposób przygotowania:
Kanapki na krakersach
Paprykę umyć, obrać i wyciąć gniazdo nasienne. Pokroic na kawałki ok. 3 cm. Ogórka umyć i obrać. Pokroić w grube plasterki, a następnie w ćwiartki. Krakersy posmarować serkiem i udekorować szynką, oliwkami, papryka i ogórkami. Na koniec można posypac świezo zmielonym pieprzem, albo przyprawami jakie lubimy np. bazylią. Żeby kanapeczki były bardziej kolorowe można dodać też inne warzywa np. rzodkiewkę czy szczypiorek i inne kolory papryki- wszystko według gustu i uznania,życzę smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz