Spód
-ciastka zbożowe z kawałkami czekolady od Dr Gerard 300 g
-200 g margaryny
-ciastka zbożowe z kawałkami czekolady od Dr Gerard 300 g
-200 g margaryny
Masa budyniowa
-3,5 szklanki mleka
-6 łyżek cukru
-2 opakowania budyniu śmietankowego
-125 g orzechów włoskich
-250 g margaryny
-3,5 szklanki mleka
-6 łyżek cukru
-2 opakowania budyniu śmietankowego
-125 g orzechów włoskich
-250 g margaryny
Masa kakaowa
-250 g serka mascarpone
-660 ml śmietany 30%
-pół szklanki cukru pudru
-4 łyżki kakao
-1 szklanka mleka w proszku
-250 g serka mascarpone
-660 ml śmietany 30%
-pół szklanki cukru pudru
-4 łyżki kakao
-1 szklanka mleka w proszku
Polewa
-1 czekolada mleczna
-pół szklanki śmietany 30%
-1 czekolada mleczna
-pół szklanki śmietany 30%
Dodatkowo
-kruche ciastka posypane cukrem pudrem od Dr Gerard 105 g
Sposób przygotowania: spód: ciastka zbożowe (200 g) kruszę, margarynę rozpuszczam, następnie łączę z ciastkami i przekładam na dno formy (około 24/24 cm). Masa budyniowa: 3 szklanki mleka gotuję, w 1/2 szklanki mleka rozpuszczam cukier i budyń, następnie wlewam do gotującego się mleka i mieszam. Powstały budyń odstawiam do wystudzenia. Kostkę margaryny miksuję i dodaję porcjami zimny budyń. Masę budyniową łączę z posiekanymi orzechami i wykładam na pokruszone ciastka z margaryną, na masie rozsypuję resztę ciastek zbożowych (pokrojonych na mniejsze kawałki). Masa kakaowa: śmietany miksuję z mascarpone, cukrem pudrem, mlekiem w proszku oraz kakao. Masę wykładam na ciastka. Na masie kakaowej rozkładam kruche ciastka posypane cukrem pudrem od Dr Gerard. Polewa: czekoladę ze śmietaną rozpuszczam, studzę i polewam wierzch ciasta. Schładzam w lodówce i gotowe. Do przygotowania wykorzystałam jak zawsze słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najpyszniejsze, a moje desery wyjątkowe. Polecam i życzę smacznego!
-kruche ciastka posypane cukrem pudrem od Dr Gerard 105 g
Sposób przygotowania: spód: ciastka zbożowe (200 g) kruszę, margarynę rozpuszczam, następnie łączę z ciastkami i przekładam na dno formy (około 24/24 cm). Masa budyniowa: 3 szklanki mleka gotuję, w 1/2 szklanki mleka rozpuszczam cukier i budyń, następnie wlewam do gotującego się mleka i mieszam. Powstały budyń odstawiam do wystudzenia. Kostkę margaryny miksuję i dodaję porcjami zimny budyń. Masę budyniową łączę z posiekanymi orzechami i wykładam na pokruszone ciastka z margaryną, na masie rozsypuję resztę ciastek zbożowych (pokrojonych na mniejsze kawałki). Masa kakaowa: śmietany miksuję z mascarpone, cukrem pudrem, mlekiem w proszku oraz kakao. Masę wykładam na ciastka. Na masie kakaowej rozkładam kruche ciastka posypane cukrem pudrem od Dr Gerard. Polewa: czekoladę ze śmietaną rozpuszczam, studzę i polewam wierzch ciasta. Schładzam w lodówce i gotowe. Do przygotowania wykorzystałam jak zawsze słodycze od Dr Gerarda, ponieważ są najpyszniejsze, a moje desery wyjątkowe. Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz