Orzechy to jedna z najsmaczniejszych przekąsek. Uwielbiają je dorośli, jak również i dzieci. Posiadają bardzo dużo składników mineralnych i odżywczych. Mają dużo witamin z grupy B. i E. oraz dużo minerałów. W orzechach znajdziemy wapń, który jest głównym składnikiem do budowy naszych kości.
Żelazo to ważny składnik hemoglobiny we krwi, która odpowiada za transportowanie tlenu do wszystkich komórek naszego ciała oraz fosfor i magnez. Najlepsze orzechy to te, które nie są poddane soleniu lub też karmelizacji, to one mają najwięcej witamin i składników odżywczych. Spożywanie orzechów pomaga zwalczać choroby układu krążenia, nadciśnienie tętnicze, obniża poziom cholesterolu LDL czy też zmniejsza krzepliwość krwi, najlepsze to orzechy włoskie.
Bardzo dużo orzechów używa się w przemyśle spożywczym i w cukiernictwie. Są one dodatkiem do różnych potraw sałatek, ciast, deserów i lodów. Dr Gerard do produkcji swoich ciastek i słodyczy, aby były jeszcze smaczniejsze używa dużo różnych rodzi orzechów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz