Ze znajomym kolegą byłem przez tydzień w Ciechocinku. Tam mieliśmy wynajęty pokuj z aneksem kuchennym więc mogliśmy gotować na miejscu. Czasami na obiad chodziliśmy do restauracji. Co dziennie były tam zespoły. Było ciepło więc siedzieliśmy pod tężniami lub pod grzybkiem. W Ciechocinku jest dużo sanatorjów więc jest tam dużo ludzi. Trzeba było też co dziennie chodzić na zakupy by było co jeść, gdyż tam gdzie mieszkaliśmy nie było wyżywienia. Kupowaliśmy do kawy słodycze od firmy Doktora Gerarda. Któregoś dnia padał deszcz więc zrobiliśmy Semifredo czekoladowo-śmietankowe z PryncyTorcikiem i drażami Maltikeks.docx ze przepisu ze strony Doktor Gerard. Składniki Przywidz nam właściciel. Po tygodniu wruciliśmy do domu. Składniki
• PryncyTorcik dr Gerard
• Draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerard
• 1 opakowanie lodów śmietankowych w prostokątnym pudełku
• 1 opakowanie lodów czekoladowych w prostokątnym pudełku
• sezonowe owoce
Sposób przygotowania
Foremkę do keksu wyłożyć papierem do pieczenia, tak by papier wystawał ponad krawędź, na dno wysypać draże Maltikeks czekolada mleczna dr Gerad.
Na draże nałożyć warstwę lodów śmietankowych oraz czekoladowych – muszą być miękkie, ale nie roztopione, takie, by można było je pokroić (należy działać szybko, ponieważ wielokrotne rozmrażanie i zamrażanie jest niewskazane). Na końcu wcisnąć w lody PryncyTorciki tak, by stworzyły równą warstwę. Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Wyjąć deser z formy, pokroić w plastry i podawać udekorowane resztą draży i owocami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz