Na bogato.
Lubię
słodycze i chętnie eksperymentuję podczas przygotowywania deserów. Najchętniej
wykorzystuję do tego znane i cenione ciastka od Dr Gerarda. Same w sobie są
bardzo smaczne, produkty o wysokiej jakości. Doskonale tworzą bazę - spód do naszych
deserów na zimno. Nie trzeba stać godzinami przy mikserze i piekarniku.
Wystarczy wyłożyć blachę do ciasta papierem do pieczenia, ułożyć na dnie
wybrane przez siebie ciastka, np. herbatniki z cukrem, maślane herbatniki lub
biszkopty. Skropić je obficie mocną kawą z dodatkiem alkoholu, biszkopty
odrobinę mniej. Na to wyłożyć
przygotowany krem z tiramisu, wyrównać. Wierzch posypać gorzką czekoladą
i płatkami migdałów. Schłodzić. Prawda, że proste.
Oto
potrzebne produkty:
Ciastka od
Dr Gerarda na spód
Krem z tirami
su - mieszanka gotowa w proszku, (mleko do przygotowania kremu według przepisu
na opakowaniu)
2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnej - do zalania pół szklanki gorącej wody
Łyżka
alkoholu – wymieszać z przestudzoną kawą
Gorzka czekolada
i płatki migdałów na wierzch
Migdały tak
jak i wiele innych odmian orzechów Są niezwykle pożądane w naszej diecie. Mają
wiele cennych odżywczych składników takich
jak błonnik, białko i zdrowe tłuszcze, korzystnie wpływają na układ krążenia.
Większość odmian zdrowych orzechów zawiera przeciwutleniacze, takie jak
witamina E, które pomagają wzmocnić układ odpornościowy. Natomiast odrobina
alkoholu podkreśli wyjątkowy smak naszego deseru. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz