sobota, 1 kwietnia 2017

Wafel domowy

Składniki

  • 1 kostka margaryny (ja od lat używam Kasi)
  • 1/2szkl. mleka
  • 3/4szkl. cukru
  • 2 szkl. mleka w proszku
  • 2 czubate łyżeczki kakao

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 1/2szkl. mleka i roztopić w nim margarynę + cukier. Zdjąć z ognia, wsypać 2 szkl. mleka w proszku i kakao, dokładnie utrzeć łyżką na jednolitą masę i szybko gorącym przekładać wafle. Chłodzić w lodówce ok. 4 godz. można postawić coś na wafel, np. garnek, półmisek, itp, żeby się nie rozwarstwił i dobrze skleił. Jak mamy czas, możemy zostawić na noc np. pod chlebakiem, wtedy ładnie się połączy... Smacznego ;)


Ale najlepsze i tak pozostaną wafelki dr. Gerard

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz