Składniki
- 1 kostka margaryny (ja od lat używam Kasi)
- 1/2szkl. mleka
- 3/4szkl. cukru
- 2 szkl. mleka w proszku
- 2 czubate łyżeczki kakao
Przygotowanie
- Do garnka wlać 1/2szkl. mleka i roztopić w nim margarynę + cukier. Zdjąć z ognia, wsypać 2 szkl. mleka w proszku i kakao, dokładnie utrzeć łyżką na jednolitą masę i szybko gorącym przekładać wafle. Chłodzić w lodówce ok. 4 godz. można postawić coś na wafel, np. garnek, półmisek, itp, żeby się nie rozwarstwił i dobrze skleił. Jak mamy czas, możemy zostawić na noc np. pod chlebakiem, wtedy ładnie się połączy... Smacznego ;)
Ale najlepsze i tak pozostaną wafelki dr. Gerard
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz