Składniki:
- Gotowa masa malinowa 1 op,
- wafle tortowe kwadratowe 1 pacz,
- masa kajmakowa 1 puszka ,
- kremówka 200 ml 1 szt,
- fix śmietan 1 op,
- cukier puder 1 łyżka.
Sposób przygotowania:
Ciastka z wafli tortowych
Krem śmietankowy o smaku malinowym zrobić według opisu na opakowaniu, śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixsem. masę kajmakową włożyć na 5 - 10 minut do gorącej wody wtedy łatwiej sie ją rozsmaruje.
Wafle tortowe rozłożyć , na pierwszą nałożyć krem malinowy, przykryć drugą waflom nałożyć masę kajmakową nałożyć trzecią wafle na trzecią nałożyć ubitą śmietanę, przykryć kolejną waflom dobrze przycisnąć dookoła i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godzinki.
Wafle tortowe rozłożyć , na pierwszą nałożyć krem malinowy, przykryć drugą waflom nałożyć masę kajmakową nałożyć trzecią wafle na trzecią nałożyć ubitą śmietanę, przykryć kolejną waflom dobrze przycisnąć dookoła i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godzinki.
Polecam również wafle Pryncypałki dr. Gerard
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz