wtorek, 31 października 2017

Ciastka z wafli tortowych

Składniki:

  • Gotowa masa malinowa 1 op,
  • wafle tortowe kwadratowe 1 pacz,
  • masa kajmakowa 1 puszka ,
  • kremówka 200 ml 1 szt,
  • fix śmietan 1 op,
  • cukier puder 1 łyżka.

Sposób przygotowania:

Ciastka z wafli tortowych
Krem śmietankowy o smaku malinowym zrobić według opisu na opakowaniu, śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fixsem. masę kajmakową włożyć na 5 - 10 minut do gorącej wody wtedy łatwiej sie ją rozsmaruje.

Wafle tortowe rozłożyć , na pierwszą nałożyć krem malinowy, przykryć drugą waflom nałożyć masę kajmakową nałożyć trzecią wafle na trzecią nałożyć ubitą śmietanę, przykryć kolejną waflom dobrze przycisnąć dookoła i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godzinki.

Polecam również wafle Pryncypałki dr. Gerard

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz