środa, 18 października 2017

sobotnie wędkowanie

Razem z moim kochanym siostrzeńcem,Planujemy Co będziemy razem robić w sobotę.Bardzo lubimy ze sobą spędzać dużo czasu.W sobotę miała być ładna pogoda,więc Postanowiliśmy wybrać się nad rzekę na ryby.W piątek jak siostrzeniec wrócił ze szkoły pojechaliśmy do sklepu wędkarskiego kupić zanęty i robaki.Po odprowadzeniu siostrzeńca do domu,pojechałem do sklepu kupić na sobotnie wędkowanie słodycze oczywiście z firmy Dr. Gerard.Zakupiłem czekoladki pasja,zwierzaki maślane,wafelki Pryncypałki oraz nowość z firmy Dr. Gerard ciasteczka Jungle są to puszyste słodkie ciastka w kształcie zwierzaków z nadzieniem czekoladowym oraz truskawkowym.Po zakończonym sobotnim wędkowaniu przechwalaliśmy się kto złapał większą rybę.Po raz kolejny okazało się że siostrzeniec wygrał więc zaprosiłem go na "RZEKŁADANIEC Z KREMEM Z MASŁA ORZECHOWEGO
SKŁADNIKI:1 opakowanie Precelków w czekoladzie dr Gerard
30 g czekolady gorzkiej,40 g czekolady mlecznej,50 g masła
Krem:200 g masła orzechowego,spora szczypta soli
250 g serka Mascarpone,250 ml śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
Krem czekoladowy:100 g czekolady mlecznej,100 g czekolady gorzkiej,250 ml śmietanki kremówki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.
Krem:Śmietankę ubić na sztywną pianę. Serek Mascarpone lekko ubić na „puch”, dodawać stopniowo do ubitej śmietanki – ciągle mieszając, następnie dodawać kolejno sól, cukier i masło orzechowe.
Krem czekoladowy:Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dobrze schłodzić i ubijać jak zwykłą słodką śmietankę.Na przygotowany precelkowy spód wyłożyć krem orzechowy, następnie czekoladowy. Całość ozdobić precelkami".Przepis znalazłem na stronie firmy Dr. Gerard.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz