-kruche precelki w polewie kakaowej od Dr Gerard kilka sztuk
-1,5 szklanki płatków owsianych
-pół szklanki orzechów (włoskich, laskowych, migdałów)
-pół szklanki nasion siemienia lnianego
-1 szklanka nasion dyni
-1 szklanka nasion słonecznika
-1 szklanka rodzynek
-3 łyżki oleju kokosowego
-3 łyżki miodu
-1 łyżka kakao
-1 łyżeczka cynamonu
-pół tabliczki mlecznej czekolady
-szczypta soli
Sposób przygotowania: mieszam prawie wszystkie suche składniki (poza rodzynkami, kruchymi precelkami i czekoladą) w dużej misce, dodaję też kakao, cynamon i sól. Następnie w garnku rozpuszczam na małym ogniu miód i olej kokosowy, wlewam całość do miski. Dokładnie mieszam suche składniki z mokrymi, po czym przekładam wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Całość piekę około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Gotową granolę pozostawiam do przestygnięcia. Na samym końcu dodaję startą czekoladę, kruche precelki i rodzynki. Tak przygotowaną granolę przekładam do misek zalewam mlekiem lub jogurtem i śniadanie gotowe. Bardzo pyszne. Wypróbujecie? Polecam i życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz