środa, 25 października 2017

spontaniczny pomysł

Już niedługo nasz kolega wybiera się na ważne zawody,będą to Mistrzostwa Polski w strzelectwie pneumatycznym.
Postanowiliśmy nic jemu nie mówić,że nasza paczka znajomych wybiera się jemu kibicować miała być to niespodzianka.Wpadliśmy na spontaniczny zarazem szalony pomysł bo zostało mało czasu do zawodów.Naszym szalonym spontanem było to że cała nasza Siódemka znajomych będzie miała takie same koszulki i szaliki z napisem Polska i nazwiskiem naszego kolegi.Szybko musieliśmy poszukać Jaka firma nam to zrobi,No i się udało.Kolega miał startować w godzinach popołudniowych,więc z samego rana poszliśmy kupić do kibicowania Nasze ulubione Słodycze z firmy Dr. Gerard takie jak czekoladki pasja,zwierzaki maślane oraz ciastka Scooby Doo.Podczas prezentacji zawodników siedzieliśmy już na trybunie I zaczęliśmy głośno kibicować naszemu koledze,był bardzo mocno zaskoczony naszą obecnością koszulkami i szalikami.Po zakończonych i udanych zawodach dla naszego kolegi,koleżanka zaprosiła nas wszystkich do siebie do domu na Przekładaniec z kremem z masła orzechowego,a przepis znalazłam na stronie firmy Dr Gerard oto on
"SKŁADNIKI:1 opakowanie Precelków w czekoladzie dr Gerard
30 g czekolady gorzkiej,40 g czekolady mlecznej,50 g masła
Krem:200 g masła orzechowego,spora szczypta soli
250 g serka Mascarpone,250 ml śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
Krem czekoladowy:100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady gorzkiej,250 ml śmietanki kremówki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.
Krem:Śmietankę ubić na sztywną pianę. Serek Mascarpone lekko ubić na „puch”, dodawać stopniowo do ubitej śmietanki – ciągle mieszając, następnie dodawać kolejno sól, cukier i masło orzechowe.
Krem czekoladowy:Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dobrze schłodzić i ubijać jak zwykłą słodką śmietankę.Na przygotowany precelkowy spód wyłożyć krem orzechowy, następnie czekoladowy. Całość ozdobić precelkami".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz