poniedziałek, 11 października 2021
„Czekolada czekoladzie nie równa”
Odkrycie drzewa kakaowca z czasem zmieniło spojrzenie na Słodkie produkty z zawartością kakao. Ten subtelny dodatek do słodyczy rozkochał w sobie niezliczoną liczbę smakoszy, a wręcz pasjonatów czekolady.
Jak do tej pory, to specjalistom od Słodkich wyrobów udało się wynaleźć pięć rodzajów czekolad z których najmłodsza, to czekolada różowa wynaleziona w 2017 r.
Ewenementem jest to, że nie powstała z domieszki białej czekolady z różowym barwnikiem, a udało się naukowcom wyhodować drzewo kakaowca na którym rosną różowe ziarna kakao. Niebywałe odkrycie zrewolucjonizowało przemysł cukierniczy i otworzyło nowe możliwości w fantazyjnych kompozycjach na czekoladę.
Każda z czekolad składa się z trzech podstawowych w różnych proporcjach składników w zależności od czekolady. Bardzo długo żyłem w nieświadomości, że czekolada Deserowa i Gorzka to jedno i to samo, ale nic mylnego, gdyż gorzka czekolada zawiera powyżej 70% miazgi kakaowej, a Deserowa zawiera więcej cukru i dlatego jest wskazane mieć się na baczności.
Następnie czekolada mleczna jest z domieszką nabiału, gdzie w efekcie łagodzi cierpki smak kakao.
Biała czekolada jest dlatego biała, gdyż jej skład, to tylko masło kakaowe, mleko i cukier, czemu zawdzięcza wyjątkowy smak.
Kochani! Ja zalewam Wam oczy czekoladą od różowej do gorzkiej, a tak naprawdę najwięcej do powiedzenia w kwestii czekolady ma Dr Gerard, który jest w szerokim tego słowa znaczeniu specjalistą w Słodkiej branży. Wieloletnia praktyka i doświadczenie owocuje zadowoleniem klientów z szerokiej gamy Słodkich, słonych i fit wyrobów.
Szczególnie polecam Słodkie wyroby w polewie czekoladowej, jak choćby: wafelki pryncypałki w szerokiej gamie smaków, które podbiły gusta łasuchów i zdobyły „Laur konsumenta”, ale jest również wiele innych przepysznych Słodyczy Dr Gerard.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz