Desery w pucharkach.
Desery
w pucharkach zawsze ładnie wyglądają a wyśmienicie smakują.
Możemy je przygotowywać na rozmaite okazje czy to będzie rodzinne
spotkanie czy też bal dla dzieci lub po prostu jako po południowy
deser. Będzie dobrze smakował. W tym czasie cieszymy się owocami
lata, które możemy wykorzystać do ich przygotowania. Mały dodatek
w postaci słodyczy, czekoladek lub ciastek dr Gerarda PRYNCYPAŁEK
lub rurek waflowych udekoruje jak i doda smaku. Propozycje zrobienia
takiego deseru. Owocowe tiramisu: 200 gram wiśni, 200 gram owoców
jeżyny i malin, 4 łyżki cukru trzcinowego lub jaki lubimy, olejek
migdałowy, 200 mililitrów kremówki, 250 gram serka mascarpone, 3
łyżeczki cukru pudru.
Owoce
do deseru myjemy i wybieramy te zdrowe, drylujemy wiśnie. Do małego
garnka wsypujemy cukier, podgrzewamy do momentu aż się skarmelizuje
dodajemy owoce oraz kilka łyżek wody. Doprowadzamy do września na
koniec wlewamy olejek migdałowy lub amaretto jak to ma by deser dla
dorosłych. Gotujemy jeszcze z pięć minut. Serek mascarpone
miksujemy dodajemy kremówkę miksujemy aż powstanie gładki krem.
Dodajemy cukier puder aby deser nabrał słodkiego smaku.
Przygotowujemy pucharki i na przemian nakładamy masę serową z masą
owocową. Dekorujemy świeżymi owocami oraz ciastkami. Pięknie
wygląda a dopiero wyśmienicie smakuje. Możemy przygotować również
deser z galaretek ze świeżych owoców czy budyniu. Polecam
urozmaicać desery.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz