środa, 19 września 2018

Desery w pucharkach.


Desery w pucharkach.

Desery w pucharkach zawsze ładnie wyglądają a wyśmienicie smakują. Możemy je przygotowywać na rozmaite okazje czy to będzie rodzinne spotkanie czy też bal dla dzieci lub po prostu jako po południowy deser. Będzie dobrze smakował. W tym czasie cieszymy się owocami lata, które możemy wykorzystać do ich przygotowania. Mały dodatek w postaci słodyczy, czekoladek lub ciastek dr Gerarda PRYNCYPAŁEK lub rurek waflowych udekoruje jak i doda smaku. Propozycje zrobienia takiego deseru. Owocowe tiramisu: 200 gram wiśni, 200 gram owoców jeżyny i malin, 4 łyżki cukru trzcinowego lub jaki lubimy, olejek migdałowy, 200 mililitrów kremówki, 250 gram serka mascarpone, 3 łyżeczki cukru pudru.
Owoce do deseru myjemy i wybieramy te zdrowe, drylujemy wiśnie. Do małego garnka wsypujemy cukier, podgrzewamy do momentu aż się skarmelizuje dodajemy owoce oraz kilka łyżek wody. Doprowadzamy do września na koniec wlewamy olejek migdałowy lub amaretto jak to ma by deser dla dorosłych. Gotujemy jeszcze z pięć minut. Serek mascarpone miksujemy dodajemy kremówkę miksujemy aż powstanie gładki krem. Dodajemy cukier puder aby deser nabrał słodkiego smaku. Przygotowujemy pucharki i na przemian nakładamy masę serową z masą owocową. Dekorujemy świeżymi owocami oraz ciastkami. Pięknie wygląda a dopiero wyśmienicie smakuje. Możemy przygotować również deser z galaretek ze świeżych owoców czy budyniu. Polecam urozmaicać desery.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz