wtorek, 25 września 2018

Połączenie wyśmienite

Dzisiaj na deser przygotowałam ciasto bez pieczenia na słonych krakersach z masą śmietankową, herbatnikami, masą orzechową, wafelkami kakaowymi i polewą czekoladową. Połączenie smaków wyśmienite. Doskonałe do kawy na jesienne popołudnia i wieczory. Spróbujesz? Oto składniki: 

-słone przekąski- krakersy classic od Dr Gerard 
-specjały dla małych- herbatnikowe zwierzaki z polewą od Dr Gerard 
-wafelki kakaowe od Dr Gerard 6 sztuk
-400 g masy kajmakowej
-2 śmietany 36%
-2 serki mascarpone
-pół szklanki cukru pudru
-bita śmietana w proszku 2 opakowania 
-230 g orzechów ziemnych bez soli
-pół kostki margaryny
-pół szklanki cukru
-4 łyżki miodu
-pół szklanki mleka
-czekolada gorzka
-czekolada mleczna

Sposób przygotowania: krakersy układam na blaszce do pieczenia. Na krakersach rozprowadzam równomiernie masę kajmakową. Ponownie układam krakersy. Śmietanę ubijam dodaję cukier puder wsypuję bitą śmietanę w proszku, dodaję serki i chwilę miksuję. Masę wykładam na słone przekąski. Na masie układam herbatnikowe zwierzaki z polewą kakaową. Masa orzechowa: w garnku rozpuszczam margarynę, dodaję cukier oraz miód. Na końcu dodaję orzechy i gotuję przez chwilę. Na herbatniki wykładam masę orzechową, którą posypuję pokruszonymi wafelkami kakaowymi. Polewa: mleko łączę z kawałkami gorzkiej oraz mlecznej czekolady i gotuję. Wierzch ciasta polewam polewą, przed podaniem chłodzę w lodówce przez minimum 2 godziny. Koniecznie wypróbujcie. Do przygotowania wykorzystajcie najlepsze słodycze od Dr Gerarda. Polecam i życzę smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz