niedziela, 30 września 2018
Dla milusińskich
Wczoraj zrobiłam moim dzieciom niespodziankę na podwieczorek, były bardzo mile zaskoczone. Przygotowałam wyśmienity krem do ciast i ciasteczek i wcale nie był trudny i pracochłonny. Najlepszy krem to jest stabilny który pozwala się kroić i jednocześnie ma puszystą konsystencję.
A były to Specjały dla małych Zwierzaki maślane Dr Gerarda, na nie szprycą do tortu nakładałam wspaniały krem z mascarpone.Do przygotowania kremu potrzeba
-500 ml śmietanki kremówki 36% najlepiej Łaciata
-500 g serka mascarpone
-1 laska wanilii
-3 łyżki cukru pudru
Śmietanę i serek przełożyć do dużej miski. Dodać ziarenka wyciągnięte z rozkrojonej laski wanilii oraz cukier puder przesiany przez sito. Całość mieszam mikserem, zaczynając od najniższych obrotów, powoli zwiększając prędkość. Krem jest gotowy w chwili, gdy wszystkie składniki się połączą, a jego konsystencja będzie przypominać bardzo dobrze ubitą śmietanę.
Krem do przekładania lub dekoracji ciast i ciasteczek sprawia, że staną się bardziej wilgotne i dzieciakom sprawiają wiele radości. Do podstawowego kremu można dodać barwnik spożywczy i tworzyć prawdziwe Zwierzaki na ciastkach Dr Gerarda.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz