niedziela, 30 września 2018

Pyszna przekąska

Cisatka francuskie z sezamem
Przepis

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • do posypania - sezam i tarty parmezan
  • 1 jajko
Wykonanie:

Ciasto wyjmujemy z lodówki i rozwijamy na blacie. Jajko roztrzepujemy w miseczce i smarujemy dokładnie wierzch ciasta. Następnie posypujemy obficie sezamem i serem. Ciasto kroimy na paski ok. 1 cm grubości i kilka razy skręcamy.

Świderki przekładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 10-15 min w piekarniku nagrzanym do 200-220 st. C. Studzimy i przekładamy na talerze lub do szklanek. 

Smacznego :)


Polecam również przepyszne Ciastka francuskie posypane sezamem dr. Gerarda

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz