Razem z moim kolegą Tomkiem i jego żoną Ewą trenujemy sobie strzelanie laserowe. Jest to bardzo bezpieczna dyscyplina sportu, ponieważ strzela się wiązką światła do tarczy podłączonej do komputera. Jeździmy sobie do naszego klubu przeważnie trzy razy w tygodniu, aby sobie postrzelać z karabinu i z pistoletu.Podczas treningów zawsze zajadamy nasze ulubione słodycze z firmy Dr.Gerard.Ostatnio zaprosiliśmy do klubu trójkę naszych znajomych,którzy chcieli zobaczyć na czym to strzelanie polega. Z chęcią wszystko im pokazaliśmy,a im się to bardzo spodobało,do tego stopnia, że zaproponowali nam żebyśmy sobie urządzili turniej oni,kontra my.Każdy z nas miał oddać po dziesięć strzałów z karabinu i z pistoletu,a przegrana drużyna miała postawić zwycięskiej w kawiarni kawę. Wiadomo, że to my wygraliśmy, ponieważ już trochę to trenujemy. Po turnieju udaliśmy się do kawiarni, która jest w pobliżu naszego klubu.Oni postawili nam kawę,a my zamówiliśmy dla nas wszystkichSernik bez pieczenia z Pryncypałkami Classic.Przepis można znaleźć na stronie firmy Dr. Gerard,życzę smacznego.
"SKŁADNIKI (na tortownicę o średnicy 24 cm)
Na spód:200 g wafli „Pryncypałki Classic” dr Gerard
50 g migdałów,60 g masła
Dekoracja:4 wafle „Pryncypałki Classic” dr Gerard
3 łyżki konfitury truskawkowej,10 truskawek
Masa serowa:200 g śmietanki kremówki (30% lub 36%)
9 płatków żelatyny (18 g),1 kg twarogu trzykrotnie mielonego
180 g jogurtu greckiego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:W małym rondelku rozpuszczamy masło. W malakserze mieszamy wafle i migdały z rozpuszczonym masłem. Uzyskany „mokry piasek” przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Dociskamy do dna, by uzyskać spód sernika.W małej miseczce z zimną wodą namaczamy przez 5-10 minut płatki żelatyny. Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Dodajemy je do śmietany kremówki, którą podgrzewamy na niewielkim ogniu. Żelatyna powinna całkowicie się rozpuścić w kremówce, ale śmietana nie powinna zostać doprowadzona do wrzenia.
Śmietanę z żelatyną studzimy, powinna być lekko ciepła, ale nie gorąca. W malakserze mieszamy twaróg, jogurt grecki i cukier. Cienką strużką dodajemy śmietanę z rozpuszczoną żelatyną. Gotową masę serową przekładamy na tortownicę. Wstawiamy na całą noc do lodówki, można nawet zostawić sernik w chłodzie na całą dobę.Przed podaniem lekko podgrzewamy konfiturę truskawkową. Rozprowadzamy ją po wierzchu sernika, posypujemy kawałkami truskawek i pokrojonymi w kostkę wafelkami „Pryncypałki Classic” dr Gerard".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz