„W sierpniu grube
kłosy - zimą nie chodź bosy”. To przysłowie można sobie różnie interpretować. Dawno
temu, kiedy bywało nie tak jak jest teraz, kiedy nie było większych możliwości
zarobkowych, gdzie ludzie żyli i utrzymywali się z pracy na roli, to byt
zależał głównie od jakości plonów. Stąd też zapewne wzięła się treść tego
przysłowia. Jeśli zboże obrodziło tak, że kłosy były ciężkie a ziarna grube i
dorodne, to żyło się dobrze. A jeśli chude, wyschnięte i puste, to trzeba było
przygotować się na biedniejsze życie – a i często nawet przymierać głodem. Od
jakości ziarna, zależna jest również jakość mąki, kaszy, płatków zbożowych. Z
dobrej mąki – dobry chleb. Ale również wszystko co się z niej przyrządza –
pieczywo, ciasta, makarony czy słodkie ciastka, albo słone przekąski. Jakość
produktów zależy jednak nie tylko od samej mąki, lecz również od pozostałych
składników. Aby powstał produkt wysokiej jakości, to wszystko musi być
najlepsze. Niemal jak w aptece, musi precyzyjnie zostać dobrane. Takie smaczne –
a zarazem zdrowe piekarnicze delikatesy, produkuje firma Dr Gerard. Dobiera się
tam bardzo starannie wszystkie składniki potrzebne do wyrobu swoich wspaniałych
produktów. Czy to mają być:
- specjały dla małych
- ciastka francuskie posypane sezamem
- markizy
- czekoladki
- torcik zbożowy
Każdy składnik jest tam dokładnie sprawdzany. Dlatego
właśnie wszystkie produkty firmy Dr Gerard, są chętnie przez wszystkich
kupowane na każde codzienne okazje – a także i od święta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz