poniedziałek, 17 września 2018

Jakość



   „W sierpniu grube kłosy - zimą nie chodź bosy”. To przysłowie można sobie różnie interpretować. Dawno temu, kiedy bywało nie tak jak jest teraz, kiedy nie było większych możliwości zarobkowych, gdzie ludzie żyli i utrzymywali się z pracy na roli, to byt zależał głównie od jakości plonów. Stąd też zapewne wzięła się treść tego przysłowia. Jeśli zboże obrodziło tak, że kłosy były ciężkie a ziarna grube i dorodne, to żyło się dobrze. A jeśli chude, wyschnięte i puste, to trzeba było przygotować się na biedniejsze życie – a i często nawet przymierać głodem. Od jakości ziarna, zależna jest również jakość mąki, kaszy, płatków zbożowych. Z dobrej mąki – dobry chleb. Ale również wszystko co się z niej przyrządza – pieczywo, ciasta, makarony czy słodkie ciastka, albo słone przekąski. Jakość produktów zależy jednak nie tylko od samej mąki, lecz również od pozostałych składników. Aby powstał produkt wysokiej jakości, to wszystko musi być najlepsze. Niemal jak w aptece, musi precyzyjnie zostać dobrane. Takie smaczne – a zarazem zdrowe piekarnicze delikatesy, produkuje firma Dr Gerard. Dobiera się tam bardzo starannie wszystkie składniki potrzebne do wyrobu swoich wspaniałych produktów. Czy to mają być:
- specjały dla małych
- ciastka francuskie posypane sezamem
- markizy
- czekoladki
- torcik zbożowy
Każdy składnik jest tam dokładnie sprawdzany. Dlatego właśnie wszystkie produkty firmy Dr Gerard, są chętnie przez wszystkich kupowane na każde codzienne okazje – a także i od święta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz