piątek, 15 marca 2019

Na imieninach



     Moja kochana kuzynka obchodziła kilka dni temu imieniny, ja uwielbiam do niej pojechać, ponieważ zawsze przygotuje pyszne niespodzianki a wychodzi jej to zawsze w jak najlepszym wydaniu szefa kuchni. My obie lubimy bliskość rodziny i przyjaciół. U mnie, ale też u kuzynki w domu często się ktoś przewija, a ja to uwielbiam zresztą ona też tak lubi i trzeba być przygotowanym na niespodziewanych gości.
Tym razem na imprezie u mojej solenizantki były słone przekąski z przeróżnymi dodatkami. Postarała się również dla swoich gości jak najlepiej, nie oznacza to, że zastawiła stół do granic możliwości.
Były parówki w cieście, sałatka na bazie mixu sałat i warzyw. A najważniejsze to przekąski słone na krakersach Dr Gerarda, tym razem z pastą rybną na którą składały się m.innymi

Składniki
-filet z makreli w oleju
-80 g sera żółtego
-80 g majonezu
-chrzan
-3 jajka na twardo
-4 łyżki masła
-sól, pieprz, papryka
-krakersy Dr Gerarda

Masło i makrele w oleju roztrzepać, dodać utarte na tarce jajka i żółty ser. Dodać majonez i chrzan, wszystko dokładnie wymieszać, aby powstała pasta. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Tak przygotowaną pastę nakładać na krakersy i przykrywać drugim.
Na imprezie pojedliśmy, popiliśmy i czas był wracać do domku, ale do następnego razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz