środa, 21 lutego 2018

historyczny medal

Historyczny medal na zimowych igrzyskach olimpijskich w Korei.Razem z moją żoną Kasią w poniedziałek wzięliśmy dzień urlopu,ponieważ w tym dniu odbywały się ostatnie zawody w skokach narciarskich tym razem była to drużynówka.Na 13:00 byliśmy umówieni z naszymi bliskimi znajomymi u nas w domu.Z samego rana wybrałem się do sklepu w którym zakupiłem różne napoje.Po powrocie do domu zobaczyłem jak moja żona wzięła się za robienie przekładańca z kremem z masła orzechowego.Ja Wpadłem na znakomity pomysł poszedłem do osiedlowego sklepu gdzie zakupiłem Nasze ulubione Słodycze z firmy Dr Gerard.Nasi skoczkowie toczyli walkę  z Niemcami,ostatecznie drużynowe zawody zakończyli na trzecim miejscu.Jest to pierwszy medal naszej drużyny na zimowych igrzyskach olimpijskich bardzo im gratulujemy.Wszystkim bardzo smakował przekładaniec zrobiony przez moją żonę.Zdradziła im że różne przepisy można znaleźć na stronie firmy Dr Gerard A oto przepis na przekładańca"SKŁADNIKI:1 opakowanie Precelków w czekoladzie dr Gerard
30 g czekolady gorzkiej,40 g czekolady mlecznej,50 g masła
Krem:200 g masła orzechowego,spora szczypta soli
250 g serka Mascarpone,250 ml śmietanki kremówki
2 łyżeczki cukru pudru
Krem czekoladowy:100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady gorzkie,250 ml śmietanki kremówki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Masło i czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, ciasteczka dobrze pokruszyć. Połączyć rozdrobnione ciastka z masłem i czekoladą, następnie wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej tortownicy. Dobrze docisnąć i schłodzić.Krem:Śmietankę ubić na sztywną pianę. Serek Mascarpone lekko ubić na „puch”, dodawać stopniowo do ubitej śmietanki – ciągle mieszając, następnie dodawać kolejno sól, cukier i masło orzechowe.
Krem czekoladowy:Czekoladę i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie dobrze schłodzić i ubijać jak zwykłą słodką śmietankę.Na przygotowany precelkowy spód wyłożyć krem orzechowy, następnie czekoladowy. Całość ozdobić precelkami".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz