środa, 28 lutego 2018

Niespodziewani goscie

Kolejny mrozny dzien, kolejne popoludnie w domu i kolejny pomysl na slodkosci z przepisow dr. Gerard. Kiedy zabralam sie za przygotowania uslyszalam dzwonek do drzwi, zdziwiona poszlam zobaczyc ktoz to taki? Nie dowierzalam, w progu stal daleki kuzyn z rodziną, szybko kazalam im wejsc, nie stac na mrozie a w duchu cieszylam sie, ze ma juz prawie gotowy mus czekoladowy z kokosowa niespodzianka,
SKŁADNIKI
  • 1 opakowanie PryncyPałek kokosowych 
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 40 g czekolady mlecznej
  • 40 ml mleka
  • 280 ml śmietanki 34% 
  • 1 łyżeczka żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozpuścić czekolady w kąpieli wodnej. Ubić lekko śmietankę i delikatnie ją podgrzać (uważać, by jej nie zagotować!).
W misce połączyć śmietanę, rozpuszczone czekolady, mleko i żelatynę – dokładnie wymieszać. Do małych miseczek wsypać pokruszone PryncyPałki kokosowe i zalać ciepłym musem. Schłodzić w lodówce min. 2 godziny.
Serwować z kawałkiem wafelka na wierzchu.
x

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz