piątek, 23 lutego 2018

jazda na łyżwach

Razem z moim kochanym synkiem Rafałkiem postanowiliśmy się nauczyć jeździć na łyżwach.Od kilkunastu dni razem z Rafałkiem chodziliśmy na kryte lodowisko w naszym mieście,które niedawno zostało wybudowane.Na początku próbowaliśmy ogarnąć samo chodzenie na łyżwach.Jak już to ogarneliśmy to następnie były pierwsze ślizgi,a co za tym idzie pierwsze upadki.Stwierdziliśmy że sami nie damy rady,więc Wynajęliśmy instruktora.Podczas kolejnych dni naszej nauki jazdy na łyżwach,udało się jeździliśmy już coraz lepiej.Ostatnio nasz synuś postanowił,że będzie chciał się pochwalić przed swoją mamusią.Postanowiliśmy że za 2 dni wybierzemy się w trójkę na lodowisko,pokazać czego się nauczyliśmy.Moja kochana żona była z nas bardzo dumna i po powrocie do domu poczęstowała nas słodyczami z naszej ulubionej firmy Dr.Gerard oraz sernikiem na zimno z tęczowych galaretek z biszkoptemi,a przepis znalazła na stronie firmy Dr. Gerard
"SKŁADNIKI:1 opakowanie Biszkoptów dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym,10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
5 serków homogenizowanych waniliowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Szczelną tortownicę wysmarować dokładnie olejem i wyłożyć Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotować z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrobić w 1/4 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i po lekkim ostudzeniu wymieszać z serkiem. Gotową masę wylać na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawić do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotować z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, co użyta do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrobić w 1/2 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalać ją warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawić do zastygnięcia. Czynności powtarzać po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je tak, by utworzyły tęczowy sernik".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz