poniedziałek, 19 lutego 2018

mamy to

Co to była za sobota.Razem z moimi znajomymi W sobotnie popołudnie kibicowaliśmy polskim skoczkom podczas zimowych igrzysk olimpijskich.Dzień szybciej zakupiłem Nasze ulubione Słodycze z firmy Dr.Gerard takie jak czekoladki pasja o smaku Wiśniowo rumowym,pierniki oraz ciastka zwierzaki maślane.Moja żona przygotowała SERNIK NA ZIMNO Z TĘCZOWYCH GALARETEK Z BISZKOPTAMI.Umówiliśmy się u mnie w domu na sobotę na godzinę 13:00,łącznie było nas 7 osób.Na poprzednich zawodach w skokach,które odbywały się tydzień temu przegraliśmy z aurą.Tym razem było inaczej Naprawdę warto było oglądać te zawody,po pierwszej serii Nasz najlepszy skoczek był pierwszy w drugiej serii utrzymał to miejsce i zdobył olimpijskie złoto.Trzeba dodać że nasz złoty skoczek bronił tytułu z poprzedniej olimpiady jest trzecim skoczkiem na świecie któremu to się udało.Podczas jedzenia sernika znajomi dopytywali się gdzie można znaleźć na niego przepis bo tak bardzo im smakował.Moja żona zdradziła że najlepsze przepisy są na stronie firmy Dr. Gerard ten też tam znalazła oto właśnie on"SKŁADNIKI:1 opakowanie Biszkoptów dr Gerard o smaku morelowo-śmietankowym,10 opakowań galaretek owocowych w różnych smakach i kolorach (po 2 opakowania każdego smaku)
5 serków homogenizowanych waniliowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:Szczelną tortownicę wysmarować dokładnie olejem i wyłożyć Biszkoptami dr Gerard.
Pierwszą warstwę przygotować z galaretki (1 opakowanie) i serka homogenizowanego (1 opakowanie): galaretkę rozrobić w 1/4 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i po lekkim ostudzeniu wymieszać z serkiem. Gotową masę wylać na spód z Biszkoptów dr Gerard i odstawić do zastygnięcia.
Drugą warstwę przygotować z samej galaretki (1 opakowanie) w tym samym smaku, co użyta do przygotowania warstwy z serkiem: galaretkę rozrobić w 1/2 ilości wody, która jest podana na opakowaniu i odstawić do wystudzenia.
Po upewnieniu się, że masa z serkiem w tortownicy zastygła, zalać ją warstwą przygotowanej galaretki i po raz kolejny odstawić do zastygnięcia. Czynności powtarzać po kolei z każdym kolorem galaretek, przekładając je tak, by utworzyły tęczowy sernik".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz